Pssst, jouw bil zit teveel…Bootyband.nl

Al een hele tijd geleden begon ik met het volgen van Lubna en haar (toen nog) peachy bands. Regelmatig sprak ik ook met haar. Ze is een inspiratie en weet heel veel over het krijgen van een Booty door middel van banden en krachttraining. Waarom? Zelf had ze wat minder rondingen dan ze zou willen en toen is ze op onderzoek uitgegaan. Hoe alles tot stand is gekomen vertelt zij zelf een stukje verder op in deze blog.

 

Ik ben zelf gezegend met een paar mooie ronde billen waar ik (nog steeds) regelmatig complimenten over krijg. Maar nadat ik mezelf een gezondere leefstijl aangemeten had en daardoor nogal afgevallen was (op een goede manier) raakte ik naarmate mijn buik platter werd (waar ik heel blij mee was) ook een stukje van die bilpartij kwijt…hij is nog steeds rond hoor maar niet meer de vorm die hij eerst had. Tja, dacht ik…je kunt niet alles hebben. Maar ik was toch eigenijk prima tevreden met wat ik in de spiegel zag.

Ik trainde weleens met van die plastic bootybanden maar die bleven niet op hun plek zitten, deden pijn en ik kreeg er blauwe plekken van (door medicatie wordt ik snel blauw) en daarnaast behaalde ik er niet het resultaat mee dat ik als doel voor mezelf had gesteld. Tuurlijk train en trainde ik ook met gewichten maar door mijn aandoening kan ik niet altijd de gewichten pakken en moet ik soms zonder gewichten trainen.

Ik was dus ontzettend blij toen ik van Lubna een hele mooie stevige grijze bootyband kreeg en al na de eerste keer trainen met deze band had ik serieuze spierpijn aan mijn billen! En wat vooral fijn was…ze bleven op hun plek, ze deden geen pijn en ze gaven al binnen een paar weken resultaat.

Zo bedacht ik samen met een mede Instagrammer een leuke challenge. Hoeveel squats  met de bootyband kun je achter elkaar doen. Mijn man deed ook mee. De volgende dag hadden we beiden spierpijn. Misschien vind je het leuk om het filmpje te zien, dat kan hier. En mocht je hem nog willen doen, tag me dan vooral want dan deel ik je filmpje!

Inmiddels heb ik 2 banden van Bootyband.nl en de sterkste Bodyband! Ik ben hier echt heel blij mee! Het is voor mij een echte uitkomst omdat ik dus niet altijd met gewichten kan trainen. Met de Bootyband kan ik mijn billen en ook mijn benen trainen en met de Bodyband kan ik heel veel oefeningen nabootsen die je normaal met apparaten doet.

Omdat ik Lubna een mooi, oprecht en ontzettend lief mens vind heb ik haar daarom gevraagd of zij haar verhaal wilde vertellen over hoe Bootyband.nl tot stand gekomen is. Hieronder kun je haar verhaal lezen:

Hoe is BootyBand ontstaan?

Eind 2013 ging ik naar Miami op vakantie. Zelfverzekerd met mijn zware abs lag ik op het strand te zonnen. Ik keek om mij heen en zag vrouwen met mooie rondingen. Zowel abs als een Booty! Prachtig! Maar ik had alleen abs! Say what! Ik stapte meteen van het idee af dat mijn shape “af” was! Dat moest anders dat ik!

Vanaf 2013 ben ik mij meer gaan verdiepen in krachttraining en heb ik het hardlopen gedag gezegd. Om zelf te ondervinden wat training en voeding met je lichaam doet, heb ik meegedaan met een aantal Bikini Fitness wedstrijden. En ik werd Nederlands Kampioen.
Onder een grote TL buis met lage vet% en geen vocht kon je eindelijk zien hoe je lichaam er nou ECHT uitziet!
Nou dat was dus weinig bilspier! Terwijl ik wel 3 x per week mijn billen trainde. Hoe dan? Dacht ik!

Na heel veel boeken, seminars, verschillende trainingstechnieken en voedingsplannen verder, kwam ik tot de ontdekking dat bilspier de grootste spier is van je lichaam en dat alleen de Maximus bilspier het meest gebruikt wordt. Deze zorgt namelijk voor de strekking van je heup zoals traplopen of rennen.

Dat is de reden waarom de andere bilspieren vaak achter blijven. En juist die andere spieren zorgen voor DE ronding!

Ik kwam tot de ontdekking dat je de Medius en Minimus spier moest activeren en trainen en dat kan alleen het beste met een weerstandsband.

De plastic weerstandsband rolde op en ging vaak kapot en zat niet lekker.
Dus had ik een band laten maken van stof met rubber erin.
Ok zo makkelijk ging het niet:) ik heb wel 15 banden laten maken van verschillende soorten stoffen, lengtes en % rubber voordat ik de perfecte Booty Band had gecreëerd. Ik lanceerde dit in 2017  en het heeft even geduurd voordat de Nederlandse sportende vrouw de waarde zag van de Booty Band!
Dit zelfde heb ik ook gedaan met de Body Bands!

Heb ik nou alles goed zo gedaan door als eerste de Booty Bands te lanceren?

NEE!

Ik had zoveel tijd, energie en geld gestoken en ik begon vol enthousiasme met de verkoop van de Booty Bands, niet nagedacht dat een aantal jaar later de copy cats zullen komen die vanuit China goedkoop stof produceren en mijn concurrenten zullen worden. Of zelfs mijn foto’s en texten gingen gebruiken! Ik had alleen merkregistratie maar geen patent aangevraagd. Waardoor de Booty Band nu een woord/product is geworden waar je niet eens meer patent op kan aanvragen! Say what! Je kan dit vergelijken met het woord “koelkast”

Inmiddels heb ik ook een Verstelbare Booty Band gecreëerd. One size fits all! Deze kan je zwaarder of lichter afstellen.

Op dit product heb ik recent wel een patent aangevraagd! Ik ben hier onwijs blij mee, mijn portemonnee wel minder:)
Zo heb ik de zekerheid dat mijn slogan, de enige, echte Booty Band ook wettelijk is vastgelegd:)

Naast de Bootybands die er in allerlei vrolijke kleurtjes zijn en de Bodybands, heeft Lubna ook not een interessante Podcast, doet ze aan Coaching en heeft ze een Guide geschreven over hoe je jou Booty kunt laten groeien. Het is het dan ook zeker waard om een kijkje op haar Instagram en haar website te nemen.

Liefs Dalia

0 berichten

Een reactie achterlaten