Thuis sporten lastig? Nee!

De meeste sportscholen gaan pas per 1 juli 2020 open, dus voorlopig zijn we nog aangewezen op het sporten thuis. Vandaag laat ik je een aantal tools zien waarmee je prima zelf een volledige workout kan doen zonder dat je een halve sportschool nodig hebt op je zolder of in de garage.

Hoewel onze gym ook open gaat op 1 juli, gaan ze werken met een reserveringssysteem en ben ik nog niet zeker of ik daar de eerste maand wel gebruik van ga maken. Gelukkig heb ik ondertussen een mooie stash samen met Jan opgebouwd met sport artikelen waarmee we prima thuis kunnen sporten in deze corona tijd.

De By Vosje sport stash bestaat uit:

Ik maak mijn trainingschema met de app van onze gym Basicfit, maar er zijn genoeg gratis apps waar je hele workouts kan vinden. Ik ben wel eerlijk en moest in het begin aardig wennen aan het thuis sporten.

Hier heb ik de Corona Thuis Workout, je snapt wel waarom ik deze zo genoemd heb, juist: speciaal voor het thuis sporten tijden de Corona crisis gemaakt. Hij is voor wel wat gericht op de booty uiteraard. Maar ook arm oefeningen heb ik hier aan toegevoegd.

 

Ik heb eens gekeken in de google play store wat ik kon vinden:

  • My Workout Plan
  • Thuis Workouts
  • 7 Minute Training (ideaal als je tussendoor wilt sporten)

En zo zijn er tal van apps die je kan downloaden. Ook voor iOs zijn er tal van mogelijkheden te vinden. Het is puur persoonlijk wat er het beste bij jou past.

Waar ik een voorstander van ben, is de bootyband toevoegen aan een groot deel van mn oefeningen: hipbridge, squats, deadlift, het is allemaal mogelijk met de bootyband. Zo geef ik mijn workouts net dat beetje extra en zo activeer ik ook mijn bil, want: 

” Pssst, mijn bil zit teveel stil 😉 “

Yes, ik wil een mooie kont, dus je snapt wel dat ik heel erg blij ben met de aankoop van m’n mooie turquoise Peachy (zo noem ik “haar”).

Ook de Full Body is een ideale tool. Deze kan namelijk een deel van de apparaten van de gym nabootsen. Want ik mis die krengen echt hoor! Gelukkig een mooie tussenoplossing voor nu!

Dit is geen gesponsorde post of iets, maar ik gebruik al sinds april de BootyBand en sinds een paar weken de Bodyband van Lubna, de geweldige powerwoman achter deze brand, en ik kan je vertellen dat het echt top kwaliteit is. Waar rubberen banden oprollen en knappen, doen de banden van Lubna dit niet. Hier betaal je dan ook wat meer voor maar je doet jaren met haar banden, dus je hebt de investering er zo uit.

Ook heeft Lubna een aantal e-books, waar ze nuttge informatie deelt en tips en tricks. Ook deelt ze oefeningen op haar instagram pagina met de banden 😀 Ze is al echte professional in haar vakgebied, dus neem van mij aan dat haar tips en adviezen, plus alle kennis die ze deelt onwijs waardevol zijn.

Ook heeft Lubna een fijne podcast serie, aflevering 4 is een goede om te beluisteren voor je aan de Booty Band begint, deze kan je vinden op Spotify onder “the lubna podcast”.

Terug naar de blogpost. Het is dus heel simpel om met een beperkt aantal producten een goede thuisgym te maken.

DIY Time!

Voor de banden heb ik geen diy opties, maar gewichten kan je heel makkelijk zelf maken.

Heb je twee 2 liter flessen liggen van frisdrank of mineraalwater? Vul die met water of zand en voila: gij hebt 2 gewichten van 2 kilo (1,5 l flessen kunnen ook prima).

Tuin gedaan met azijn? Jan had laatst een jerrycan van 5 l gehaald bij de Aldi. Vullen met water of zand die handel: daar is je kettlebell van 5 kilo 😉

Ook touw springen is een goede workout die je een springtouw a € 0,99 of je pakt een stuk koord van 2/2,5 meter waar je mee start. Zoek maar eens op Youtube naar springtouw workouts, het gaat je verbazen welke mogelijkheden er zijn!

Mochten jullie nog aanvullingen hebben op deze DIY’s, shoot me in de reacties!

Het is dus helemaal niet zo lastig om er thuis wat van te maken. 
En mocht je nou helemaal niet sportief aangelegd zijn nog, start dan eens met een heerlijke wandeling elke dag. Wij begonnen ook met 5 km per ronde elke dag. Ideaal als je een stappenteller gebruikt 😉 Tikt aardig aan kan ik je vertellen.

Wat zijn jullie favoriete thuis oefeningen?
En vinden jullie thuis sporten lastig?

0 berichten

Een reactie achterlaten